MONTANA

Mina första dagar här i Montana har varit alldeles galet sjukt underbara. Åkt slalom hela dagar, haft härligt umgänge, lekt sjuka lekar (folk har fått stoppa handen i toan, äta vitlöks klyftor, äta servetter osv osv... tror inte jag tänker lägga upp bilder från dessa..haha) Jag och Jamie bestämde oss även för att klättra upp för en backe med snö som gick över knäna (utan täckbyxor!) och sedan simma ner i snön..det var definitivt något nytt men sjukt roligt haha..
 Klockan slog precis över 1:00 så ska snart röra mig mot sängen för imorgon ska vi stiga upp vid sju-halv åtta, ha det bäst!

SVAR

 
Sara Om:                                     
Heej! Jag ska ev åka som utbytesstudent 2014-15.. har lite svårt att bestämma delstatsval och undra bara vad du tkr om Minnesota! :) Skulle vara jättetacksam för svar!
 
Svar: Ååh vad roligt! Tycker absolut att du borde åka, har inte ångrat mitt beslut för en sekund.
Jag personligen gjorde inte delstatsval och något du kommer märka är att det spelar inte så stor roll var du hamnar utan det allt handlar om hur du trivs med din värdfamilj och kompisar.
 
Mitt tips till delstatsval är att läsa på lite om olika stater och se vad som passar dina intressen bäst.
Minnesota gillar jag dock oerhört mycket och jag känner att jag hamnat i ett bra område. Där jag bor så är det väldigt många städer oerhört nära varandra, har till exempel bara tjugo minuter in till twin cities (Minneapolis, St Paul) samtidigt som jag får mer natur än storstad ute där jag bor, så får en väldigt bra blandning av båda. Minnesota har även väldigt bra sommrar men snöiga vintrar- påminner helt enkelt ganska mycket om Sverige och den största befolkningen är även skandinavisk vilket jag ser som både bra och negativt (blir inte sån stor kultur ändring helt enkelt)
 
En stat jag blivit helt kär i dock är Montana. Det har de klippiga bergen och befolkningen är väldigt avslappnad och du har ständigt en härlig atmosfär runtom dig. Naturen är även helt fantastisk, det är vattenfall, berg, snöiga vintrar men backar på tusen meters höjd och oj, jag vet inte ens hur jag ska förklara det. Det gillas!
 
haha en stat som för mig dock inte verkar så intressant är north dakota. En av killarna jag åkte till montana med ställde frågan: Om du träffade den perfekta killen för dig men ni var tvungen att leva i north dakota era första tio år, skulle du då göra det? haha ingen i bilen har ännu svarat på frågan...
 

KAN INTE BLI MYCKET BÄTTRE

I slutet av året kommer min familj, hur awesome?! Har redan börjat planera vad jag ska visa dem i mine trakter.
Sen att jag får åka till Chicago (där min farmor var född) och New York skadar ju inte så mycket heller.. HERE I COME!

GOD JUL

GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA!
Kan inte fatta hur sjukt fort julen kommit i år. Tiden flyger bokstavligen förbi och trots att jag har julbakat, kollat julkalendern, lyssnat på julmusik i veckor (det börjas spelas dagen efter thanksgiving här), jul dekorerat och klätt granen så har jag fortfarande noll julkänsla. Det har inte sjunkigt in för mig liksom för helt ärligt så får man inte den där magiska julkänslan utan sin familj, jag får inte det i alla fall. Men vad tusan, jorden gick ju tack och lov inte under den 21:a så snart är väll nästa jul här..haha..
Imorgon ska jag stiga upp tidigt för att skypa med familj och släkt och kolla på Kalle Anka med dem genom datorn och sedan vänta in juldagen då man som de flesta av er säkert vet firar jul den 25:e här.
Märkte just att jag förlorat en massa gammla julbilder från datorn, blir att gräva fram dem när jag kommer hem, ååh som jag älskar juletider♥

FOUR DAYS LEFT

 
Låg igår hemma i sängen hela dagen men nackspärr och huvudvärk, roliga grejer! Missade där med sista dagen innan jullovet där de hade juldekorerat hela skolan och sen var tomten där också..haha usa.. så var lite synd att missa det men fick ju i alla fall lov en dag mer.. skönt att inte jorden gick under också!
Gick idag och blev mörkhårig och nyklippt , sen att det gick på lite mer än 500 kronor(vilket är som bara en klippning hemma) skadade ju inte så mycket heller.En av frisörerna där var dessutom svensk! Alltid lika kul att få prata svenska här borta sen var hon sjukt trevlig också och sa att om jag någonsin saknade svensk mat så kunde hon och hennes vänner fixa det åt mig! älskar gästvänligheten här.
For sedan till target för att inhandla mat till Montana då jag åker dit om fyra dagar!! Min uppgift var att skaffa pizza och nötter så ja ni ser ju några pizzor ovan och sedan tre burkar med nötter. (Vi kommer vara hela 19 personer där!) Taggaaaaa

DAGEN

Dagens race gick mycket bra och älskar andan i mitt lag, sen att vi stog och ropade like a boss när lagkamrater gick i mål får man väll hoppas att folk förstog skämtet i så att vi inte verkar oödmjuka..hehe..
Nu är jag så trött som man kan bli så ska ta och skalla kudde och möta upp john blund för en stund för imorgon väntar återigen skola och slalom. Tre dagar till jullov-woop woop.

1 VECKA TILL JUL

Igår kväll blev julgranen uppsatt och pyntat och riktigt fin tycker jag att den blev.
Min värdfamilj har som tradition att köpa juldekorationer på alla resor osv som de gör så varje dekoration har sin egen historia, de har till och med handmålade julgransbollar av husen de växte upp i som barn !!
 
Men hur som helst, nu är vi inne på sista skolveckan vilket betyder utklädningsdag. Idag var det PJ Day/lazy monday så alla gick omkring i pyjamas, morgonrockar, mjukisbyxor osv.
Nu på kvällen var jag på ett pasta party med min slalomgrupp och imorgon väntar årets första race- fingers crossed för minnetonka!

 

MAN BOR ALDRIG FÖR LÅNGT BORT FÖR JULKALENDERN

Har under december månad fört in en ny rutin i mitt liv, nämligen att titta på mysteriet på greveholm när jag äter frukost. Har dock missat de tre senaste avsnitten så nu måste jag hinna ta igen det känner jag!
Hur som helst-äääntligen har vi fått en bra julkalender igen!
 

SENASTE DAGARNA

Hej och hå vad dagarna flyger på!
Senaste dagarna har det varit mycket julbakning, skidåkning, kompisar, julfest och teater som stått på schemat.
Har även blivit frågad om jag kanske vill åka Varsity tävlingen på tisdag men vi får se hur jag gör med det.. har inte åkt med käpp på tre år samtidigt som jag känner att min åkning är bättre än vad den brukade vara..
Mina grannar hade bakat pepparkakor och lämnade denna åt mig mig i brevlådan, hur gulliga?!

SLALOM BABY SLALOM

Har som vanligt på onsdagar haft slalom träning ikväll vilket alltid är lika kul, är sånna härliga människor och bra energi där!
Sen att man har stan och skyskrapor som utsickt skadar ju inte heller. Kommer helt klart behöva dra med mig kameran nån kväll men iphonen får helt enkelt duga så länge!
 

LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW

 
 
Efter skolan for jag och min tunisare hem till mig för att leka i snön (heh..ja mycket moget för er som inte visste det!!) så Siwar fick till exempel göra sin allra första snöängel!!
Sen skulle vi ju ta bilder också... heh och ja som ni ser vart de ju inte så seriösa då vi har lite svårt för att vara det tillsammans men vem gillar inte gapskrattande bilder där dubbelhaker bildas liksom? De bjud vid på!
Hoppas ni har det lika bra där på andra sidan jorden.
Tjingeling!

JAG SER DET SNÖAR

Känner att vädret är ganska så random då jag för 6 dagar sedan gick i t-shirt och idag är det snö kaos?! Hur sjukt?? Så imorgon hålls tummarna för att vi får "snow day" alltså att man får stanna hemma från skolan pga stora snömängder..
 
ps. som ni kanske ser så håller jag på att göra om utseendet på bloggen här så de närmsta dagarna så kan kodmallen vara lite kaos. Nu ska jag sova, god natt!

RANDOM FAKTA

  • Amerikanare tycker att det är jättekonstigt att vi inte har dressing på våra grönsaker.
  • Man antar att någonting pågår om många är ute och promenerar. Satt med min värdmamma i bilen när hon plötsligt utbrister: "what´s happening?! Something must be going on..." det var då kanske tio personer som var ute och gick...haha..
  • Man tar bilen över allt och nu pratar vi verkligen om ÖVERALLT.
  • Klass skillnaden är mycket större. Åker du fem minuter åt ett håll kommer du in i villa områden med sjukt stora hus medans åker du 5 min åt ett annat håll ser du hus som är i storleken som de andra husens garage.
  • Allt nyttigt kan tydligen göras onyttigt. Vi skulle till exempel göra en kyckling gryta i Foods och varför inte ha lite socker i den? haha sjukt..
 

 


ALLMÄNT

Hej och hå vad dålig jag börjar bli på att uppdatera här, ska försöka skärpa mig men är så mycket enklare med instagram..heh.. Hur som helst, vad har jag för mig hära?
Går High school som vanligt fem gånger i veckan, åker slalom tisdag, onsdag och torsdagar och kommer inte hem först sent på kvällarna. Umgås med kompisar och får alldeles för lite sömn, haha måste skärpa mig på den delen då jag knappt orkar hålla mig vaken i skolan. Alla planer för jul och nyårs är även klara då jag firar jul med min värdfamilj och åker sedan dagen efter till Montana och stannar där resten av jullovet, är galet taggad.
Ikväll blir det antingen bio eller häng med kompisar, vilket som blir nog super.
Hade bra!
 
Bara 18 dagar tills jag är tillbaks i Montana!
 
 
 
 
 
 

MOGENHETEN ÄR PÅ TOPP

Insåg idag att oavsett vart i världen jag flyttar så kommer jag nog aldrig mogna.. såhär ser alltså mina och Klaras konversationer ut när vi varit ifrån varandra för länge...
Förstår om humorn blir lite för mycket för många men vi blev nog lite dömda till sån här humor när vi växte upp med våra pappor... tack så mycket pappa och Egon!
 
Skyller dock denna konversation på Klara, det var hon som började!! heh..
Frågan är ju dock om vi är de enda som fattar ett ord av denna konversation?
 
Jag och min vapendragare sedan barnsben♥söta som få.
 

UPTOWN MINNEAPOLIS

Hade en ganska så fantastisk måndag kväll då vi drog in till uptown Minneapolis för att kolla på Terracotta Warriors som är i stan för tillfället, sedan blev det mexikansk mat och sen att man kan strosa runt på gatan kring nio i t-shirt i december är väll inte att klaga på även om jag önskar mig snö såklart. (Hejj norrlänning)

Nu ska det tittas på mysteriet på greveholm och 90210 innan sovdags.
Godnatt!
 
 
 
 

COFFEE HOUSE, IKEA OCH MALL OF AMERICA

Gårkvällen bestog av Coffee house(typ en konsert för band/sångare på min skola), drog efter det till min norske vän Anne där jag hängde till idag då vi drog till IKEA för svenska köttbullar (köpte även glögg och pepparkakor för den delen) och sedan julklappsshoppade vi på mall of America, inte illa det inte.
Nu ska jag snart försöka skalla kudde då jag inte kom hem först in på kvällstimmarna idag så är nämligen ganska så trött.
Hade så länge!
 
P.s. Kände mig som en mycket stolt norrläning när jag märkte att IKEA här inte bara sålde norrmejeriers ost utan även Västerbottensosten!! woop woop.