SVAR

Jag måste bara säga att jag håller med dig, will smith är så jääävla snygg! haha
Har för övrigt några frågor om YFU igen :)
När man åker med dom så ingår ju ett förberedelseläger och ett hemreseläger eller vad man kallar det haha, måste man själv betala färden då? och vart håller dom hus? jag menar om man ska flyga till en annan stat eller om det hålls ett läger i den staten man bor i? :)

Svar:JA att han är?! hehe .. i alla fall.. :
Ja förberedelselägret är som sagt PDO-lägret (pre-departure orientation) och sedan är det ett läger i september året du har kommit hem och dessa två befinner sig på en plats som kallas kärsögården i Stockholm. Själva lägret ingår i programavgiften men färden dit och hem får du betala själv! 
Sen om du menar lägren som är i USA så beror det på vilket du menar. Det är ett läger efter ens ankomst, detta läger är i din stat så du behöver inte flyga till en annan.Det är även ett liknande läger nån gång efter nyårs. Sen om du vill åka på något av de "större lägren" på tex Hawaii eller så måste du betala in en summa för själva lägret också:)

När man ansöker med YFU, får man papper som man svarar på frågor såsom om man vill ha syskon eller om man kan tänka sig att bo med en ensamstående eller med en annan utbytesstudent osv? Och kan man föreslå vilken del man skulle vilja hamna i landet, typ norr, syd osv? eller värme vs kyla och sånt? 
Ha det så bra! :D
Svar: Ja det får man! Jag själv fick faktiskt ett sådant papper där det stog att min värdfamilj var intresserad av att ta emot mig och en till tjej från Tyskland. Jag fick få alltså välja om jag ville bo med en till utbytesstudent. Vilket jag tyckte lät riktigt kul så jag tackade såklart ja!
Sen när du skickar in en ansökan till YFU så finns det olika frågor tex. om du kan tänka dig att dela rum med ett värdsyskon, om det är okej med en ensamstående förälder osv.

Hos YFU får du dock inte göra delstatsval vilket jag personligen tycker var ganska bra. De letar då en familj som passar just dina intressen bäst och jag tror verkligen att om man får en bra värdfamilj så kommer man ha hur roligt som helst oavsett var man hamnar.
Jag själv hade inte funderat på Minnesota alls utan mer  på bland annat Colorado men nu när jag har fått min placering så kan jag knappt bärga mig på att få åka och kan inte heller riktigt tänka mig att åka någon annanstanns.. haha konstigt det där..
Hoppas du fick de svaren du behövde i alla fall, och finns det fler så fråga bara på!:)
Kan även passa på att säga att YFU verkligen har skött allting jättebra hittills och jag är riktigt nöjd med mitt val av program!

Kommentarer

Lämna gärna en liten kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback