WOOHOO

Har nu äntligen fått hämta ut mitt visum, känner mig ett steg närmare avfärd!

LITE KLOKA ORD SÅ HÄR PÅ KVÄLLSKVISTEN


Från we♥it så klart!


Pre-DEPARTURE ORIENTATION # 2

haha fråga inte..
Här kommer lite fler bilder från lägret för alla utresande med YFU, dessa är också Julias!.

Som sagt, ni som far som utbytesstudenter har något att se fram emot redan innan resan.
Den där helgen fick jag träffa så otroligt många fina och härliga människor. Du kommer även kunna dra likheter hos många av dem till dig själv. När man far som utbytesstudent så har många i princip samma mål och drömmar och alla var så otroligt glada och positiva. 
Men vi möts igen, i september 2013 efter vårt utbytesår!

TANKAR

Fick ett fint halsband att ha med mig till USA av min älskade syster♥

Har som sagt börjat titta runt på flygbiljetter nu och ser förtillfället ut som att jag och Julia förmodligen kommer kunna flyga tillsammans, woohoo! Skulle gissa på att det blir stockholm-Island. Island-Minneapolis.
Det är dock galet hur stor skillnad en liten flygbiljett kan göra. Allting känns genast så otroligt mycket verkligare.
Jag som knappt varit nervös tidigare börjar stadigt bli lite mer och mer nervös, dock på ett positivt sätt!

Det jag tror jag är mest nervös inför är hemlängtan.
Jag vet att många utbytesstudenter åker för att de är less på lilla sverige eller bara vill bort.
Detta är ju dock inte fallet för mig. Jag trivs ju riktigt jäkla bra här där jag är idag. Gillar till och med skolan hyffsat mycket. Men för mig är det nyfikenhet som lockar. 
Att få testa på något nytt, möta nya människor, skapa nya minnen och få växa som person.
Och jag vet verkligen att jag skulle ångra mig om jag inte gav mig denna chansen.
Åååh snart är det verkligen dags. Bara några veckor nu ju!
Så efter att ha kollat på flygbiljetter så ja det börjar verkligen kännas att snart händer det.
Man gör verkligen allt för att kunna tillbringa så mycket tid till familj och vänner för snart skiljs man ju åt för ett år.
Så ja nervositeten börjar komma nu men jag börjar känna mig ganska redo för avfärd ändå.
Nu ska jag kila, plikter kallar! (jobb) Adios.

17 ÅR
haha no shit?
Måste också bara tacka mina fina tjejer som överraskade mig nått rejält igår kväll, är varm i hjärtat♥

MIDSOMMAR

Funderar seriöst starkt på att kanske börja köra på denna stil istället.. eller vad tycker ni? Något att satsa på kanske??
Firade en mysig midsommar med fina vänner ute på den ökända spindelön.
Hoppas att ni hade en fin midsommar!

KEEPING UP

Hejsan allihopa,
har jobbat i princip hela dagen och imorgon fortsätter det innan jag och ett gäng vänner åker till ön för att fira midsommar. MYS. Nu ska jag fortsätta döda lite tid (och hjärnceller för den delen) framför keeping up with the kardashians. Älskar serien, får aldrig nog! haha..

20 JUNI 2012

we♥it
Fick för två dagar sedan mitt första mail av min värdfamilj. Kunde inte kännas bättre och de verkar hur härliga som helst.
De vill även att jag ska komma så snart som möjligt-någon gång innan 4:e Augusti då vi ska till deras stuga i bergen i Montana. Detta betyder att jag reser inom sex veckor, sex veckor!! Hur galet?!
Allting börjar nu kännas så otroligt verkligt. Man blir otroligt taggad men den där pirrande nervositeten börjar sätta in. Känns som att jag just skickade in min intresseanmälan till YFU trots att det nästan var ett helt år sedan.
Tiden går så fort och snart är det dags. Taggad? JA. Ivrig?JA. Otroligt Nervös? JA! Speciellt för flygresan..haha..

Pre-DEPARTURE ORIENTATION # 1

Ni som ska fara som utbytesstudenter i framtiden har verkligen något att se fram emot redan innan avresan.
I helgen fick jag träffa så underbart härliga och snälla människor. Tror vi var cirka åttio stycken så lär ju bli några bildbomber. Här var bildbomb #1 i alla fall.
Det är för övrigt fina Julia som tagit varenda en av dem. Hon fick agera fotograf till oss alla denna helg tror jag..haha!

TVÅ SVAR PÅ TVÅ FRÅGOR

SANNA: Hej! Du har en jättefin blogg, vad är det för design du använder?
Svar: Ååh tack så mycket!
Som det otroliga och tekniska datageni som jag är så googlade jag efter stilmallar och hittade då en hemsida som heter designbloggar.com. Du behöver helt enkelt bara gilla dem på facebook sen kan du välja valfri stilmall. Sen gjorde jag dock om lite i kod och stilmallen själv och satte sedan in en egen header. (Stolt..höhö..)
Vet att jag också fått lite frågor om var exakt det är jag ska och tänkte passa på och ta det hära då:
Det är alltså till en minre stad en bit utanför den stora staden Minneapolis i Minnesota.Gaalet taggad? ja!

Bild:Minneapolis, bild 2
Om jag inte är helt ute och cyklar heller så heter min skola Minnetonka High School också.


18 JUNI 2012

Åååh har nu skickat iväg mitt första mail till min blivande värdfamilj och hoppas såklart på att få svar snart, snart,snart. Galet hur ivrig man blir när man väntar på saker som gäller sitt utbytessår.
Allting känns verkligen så otroligt spännande nu. Vet var och hos vilka jag kommer bo hos men jag vet inte hur det kommer att vara och kännas och vet verkligen inte vad för nya minnen jag kommer skapa där.
Gaalet så spännande det känns men också såklart lite nervös!..

EMBASSY-UNITED STATES OF AMERICA

Blir ett ovanligt långt inlägg hära:


Är nu hemma efter fyra kungliga dagar i Stockholm! 
Var på YFU s förberedelseläger för utresande och sedan på amerikanska ambassaden för en "intervju" och visumansökan. Mer om lägret får ni dock vänta på utan här kommer lite kort "info" om ambassaden..
Tips och info om ambassaden:
Det är jäkligt smart att ta tidigast tiden som möjligt på morgonen och även då vara där tidigare än så.
Detta är pågrund av att även om du har bokat en tid för möte så måste man stå i en kö för att få komma in(som är jäkligt lång, en del kan behöva stå en halv timma/timmar.) Sedan när du kommit in genom kontrollen som i princip fungerar som en flygplats(ja det är galet överbeskyddat) måste du vänta på att få ta fingeravtryck och sedan frågar de typ bara var du ska och sedan är det klart. Detta kan dock ta några TIMMAR pga väntetiden.
Glöm aldrig heller att kolla så att banken har stämplat kvittot som ska lämnas in. Detta hade min gjort vilket resulterade i att jag var tvungen att promenera in till stan och vänta utanför i nordea i en och en halv timma. Var dock en trevlig göteborgare som fått ungefär samma problem så fick i alla fall träffa en ny människa som jag fick åka spårvagn tillbak med sen, kul med trevligt och socialt folk tycker jag! 

Efter mötet var det bara att ta en taxi direkt från stan till Arlanda då jag var så jäkla nära att missa mitt flyg då ambassaden tog sådan tid och guess what?! Chauffören var också från Skellefteå, vad är oddsen liksom?!
Glöm inte heller att det är ditt namn som står först som blir ditt "USA namn" alltså namnet på ditt visum. 
Jag heter alltså EVA Wiklund istället för Hanna då ordningen på mina namn är Eva Hanna Elisabeth.
Själv hade jag glömt detta så fattade först inte att det var mig de ropade på..haha...
Nu är jag i alla fall hemma, har fått kontaktuppgifter till min blivande värdfamilj, har fått klart att mitt visum är godkännt och allt känns som bara jäkligt gött helt enkelt.
Ha det fint nu, hej så länge!

SKOLAVSLUTNINGEN

0
Passar på att slänga in några av många bilder från min första men sista skolavslutning med min underbara klass S1c förra veckan. Ingen mer svensk skola på över ett år, sa jag att det känns ganska skönt ändå?..heehe..

WE♥IT

Om det är något som jag kan sitta och göra hur länge som helst så är det att bläddra runt bland kloka citat och så vidare på we♥it. Finns så otroligt mycket att titta på och inspireras av!

DUNJACKA I JUNI

Haaha jag funderar starkt på om någon någonstans skämtar med mig. Jag har alltså idag den 10:e Juni 2012 stått och FRUSIT i en vinterjacka medans jag stog och sålde jordgubbar, inte helt okej! Men ser ut som att det blir bättre nästa vecka i alla fall och huvudstaden som jag snart far till verkar ha betydligt varmare tack och lov! haah.. ojoj, jag kunde ju gå barbent för bara några dagar sedan, vad tusan hände?

YOU KNOW YOU ARE SWEDISH WHEN..


´

Jag har funderat mycket kring vad jag bör ge min blivande värdfamilj för presenter och har ju tidigare visat att jag håller på med en fotobok. Hittade nu även denna inne på bokia och funderar starkt på att köpa den.

Om någon har några tips på vad man kan ge dem så säg gärna till!♥Haha kan sitta och läsa sånna här texter hur länge som helst och man måste ju erkänna att man ibland känner sig ganska träffad..

  • People ask you if you have polar bears on the streets and you try to spread the myth further by saying it is true.
  • When a stranger smiles and says hello to you, you automatically assume that (s)he must be a deranged stalker!
  • You love O’boy to pieces and know that there is no way the Nesquick powder can ever replace it.
  • You know that it is not true, but you like to believe that there is a massive difference between the taste of "julmust" and "påskmust"
  • You try to explain "The Law of Jante" to non-Swedes..!
  • You just love to ‘fika’, and know that it is an activity that is meant to last for hours and is not the equivalent of going for a coffee.

9 JUNI 2012

Hängde med min fina vän Julia igår, promenerade till en lekpark (ja och jag ska snart fylla 17 år..) fikade och såg heroes är vad vi gjorde för kvällen. Tillslut somnade jag dock helt utmattad då jag hade jobbat nio timmar tidigare under dagen...Frågan är ju hur jag ska klara mig utan min dansande lilla vän i elva månader? Ja jag kommer tvinga alla mina vänner och familj att skaffa skype så att jag kan ha kontakt med dem även där borta på andra sidan atlanten. Men ååh som jag längtar även om nervositeten har börjat komma. Snart börjar mitt äventyr på riktigt.


SKOLAVSLUTNING WOOHOOHehe jag och Liza fick för oss att dokumentera mina "sista steg" ut från skolan även om jag faktiskt kommer tillbak.. Kommer nog faktiskt sakna dig skolan men att lämna dig för ett år på High school..nej det känns faktiskt inte all dåligt det inte, ha det bra så länge!

Btw, de där papperen med information har inte kommit idag heller. Håller ju på att go bananas här så snälla posten kom med kuvertet imorgon i alla fall /en rastlös tjej.

Och förresten så har jag fixat så det går kommentera igen, råkade göra något tok i kodmallen.. hehe..
Tack till Julia som sa det som för övrigt också åker som utbytesstudent med YFU i höst!

WANDERLUST

 

Bild 1:På flyget, tror jag här var just ovanför Sthlm? Bild 2: Jag och ett söta får i stugan min.


Hejsan allihopa,

kom på att det är ju nationaldagen idag vilket betyder att posten inte kommer idag.

Som ni kanske förstår så springer det i benen nu, vill ju få det där kuvertet med information om mitt utbytesår nuNUnu!

Haha antar att jag inte har nått annat val än att vänta till imorgon..  Hoppas ni haft en fin nationaldag i alla fall!

Här har det precis firats med jordgubbar, grädde och kladdkaka. Mys.


5 JUNI 2012

(Jag vill ha sorbet färgade kläder i massoor!)
Hejsan allihopa,
Min första dag på jobbet är nu gjord, mötte sedan upp två vänner för att kika lite på balen, åt middag på subway och nu sitter jag här helt jäkla slut i huvudet och benen, haha..
Väntar just nu även på en massa information angånende min familj och skolan och så vidare så be ready för i övermorgon kommer ni få uppdateras om vad det är som gäller för min resa, wiiihoo är så otroligt taggad. Vet ju inte så mycket själv än förutom var jag kommer bo och familjens namn så kan knappt sitta still av förväntan som många av er kanske kan förstå.
P.s. Tog bort videobloggen då jag kände mig alldeles för stel och töntig haah... kommer kanske nån senare någon gång när jag har fått grepp om hur tusan pratar till en kamera? hehe, lyckas aldrig få det naturligt!
Men som ni kanske har sett så har jag gjort om här på bloggen då jag blev så less på hur den såg ut innan då alla bilder var tvungen att vara så små och så vidare, men hur som helst så hoppas jag att ni gillar den nya!♥

BOKAT FLYG

Då var flygresan till och från huvudstaden Stockholm bokad för YFU:s läger för utresande och även för mitt visum möte med amerikanska ambassaden. Nice!
Är så otroligt taggad inför att få träffa alla andra YFU:are där ute:)
Blir dock nervös över en sån här kort flygresa, hur tusan ska jag klara av att flyga till USA?!Tar ju liksom ett X-antal fler timmar..haha...

HELGEN I ALLMÄNT
Midnattsolen är äntligen här, har testat oreo och toblerone glass i sällskap av min fina vän Amalia(de var förövrigt väldigt goda), köpt mig kläder till skolavslutningen som kommer bestå av mycket vit spets, har myst medans regnet har öst ner i massor och ja här på sista bilden ser ni syskonkärlek på hög nivå.
Hoppas ni haft en härlig helg allihopa!

VIRUS

Min käre dator har gått och fått ett virus som gör mig gaalen! Det är det som ni ser på bilden här ovanför, den säger alltså att det är ett virusprogram och blockar då internet och hela köret men tur nog så ska det vara fixat till veckan, tack och lov för tekniska människor!
För att detta inlägg inte ska bli för argt så tycker jag att ni ska titta på bilden här nedanför.
Haha för sant, kom ihåg när jag skulle försöka förklara spelet för min belgiske vän Shauni, i slutändan sa man typ bara: It´s kind of like baseball but a little bit different.. hmm.. bra förklarat där Hanna, bra förklarat..hehe..

1 JUNI 2012-HUNDRATALS TANKAR

Har nu gjort bort min sista fredag i skolan, har en skoldag kvar, börjar jobba på tisdag och på torsdag har jag officiellt sommarlov, skönt! 

De senaste dagarna har jag dock börjat känna hur otroligt verkligt allting håller på att bli, alla böcker som jag annars skulle använt nästa år måste lämnas in och skåpet ska snart rensas ut. Galet!
Känns såklart lite smånervöst men mest bara så otroligt spännande. Vilka nya människor kommer jag lära känna, hur kommer min värdfamilj vara, kommer jag gilla high school, hur ofta kommer man känna hemlängtan?Ja det är såklart hundratals tankar som flyger runt i huvudet men jag kan knappt vänta på att få fara iväg på mitt livs äventyr, känns så otroligt spännande och roligt och den där lite nervösa känslan har nu börjat kännas i magen!