WE WERE MADE TO BE AWESOME

Såg detta klipp på Julia H:s blogg och tycker ni alla ska titta på den. Hur underbart!?

VARSITY RACE

Hade ikväll ännu en tävling och i överlag gick det bra men var inte mycket som funkade för mig ikväll alltså.. Hur som helst var det lika kul som vanligt att hänga med mitt älskade team, kommer sakna det då säsongen nästan är över!!


ART OF FLIGHT

 

Sitter för tillfället och ser the art of flight för andra gången och måste säga att det är en av mina absoluta favorit filmer. Så sinnesjukt cool film, vill också kunna göra allt de gör i filmen.. i alla fall, ta er tid att se den, helt klart värt det!

RED BULL CRASHED ICE

Var ikväll och tittade på Red Bull crashed ice i St Paul med Anne och Cat och det var så jäkla awesome! Är alltså typ som cross skidåkning fast på skridskor och tävlingen visas tydligen bara på fem platser i hela världen(tror det bland annat höll till i ÅRE förra året!!). Var även några svenskar som tävlade vilket var kul, och sen hade dem en DJ som spelade emellan åt vilket gav grym stämning! Älskar även hur patriotiska amerikanerna blir, de älskar verkligen sitt land och hejar nått in i bomben för sina atleter. Efter det drog vi i alla fall  till Spassos (en restaurang här) och käkade och for sedan till Anne en liten stund innan jag landade här hemma. Grym lördag helt enkelt!

BRA KVÄLL

Trevlig fredag allihopa!
Under kvällen for jag först på ett Pizza party och sedan åkte jag, Michelle, KP,Henry och Laura och spelade Just dance, såg de hunger games och var ungefär lika tramsiga som vanligt. Haha måste säga att jag älskar hur läskiga de blev med blixten på kameran... känner att jag måste börja bli bättre på att släpa med mig systemisen istället för bara ta med iPhonen.. Nåja, ska försöka skärpa till mig!
Nu är det snart dags att skalla kudde, efter några avsnitt av någon serie eller så då..heh.
Godnatt!
haha michelle :*

MATCHMAKER

Haha eftersom att februari närmar sig och därmed alla hjärtans dag så har vi idag fått fylla i matchmaker forms i skolan, alltså saker om dig själv och va du gillar hos andra och sen får du (om du köper svaret) veta vem på skolan du passar bäst ihop med... Haha bara i USA!


SECOND SEMESTER

Är nu tillbak från Lutsen och imorgon börjar andra skolterminen. Ja här i USA så är det alltså inte efter jullovet den börjar utan man väntar ett tag in på Januari, är inte säker på varför det är så men antar att det blir mer exakt uppdelat på ett halvår vardera då.
Hur som helst så ska det  bli spännande med nya klasser och nytt schema, blir säkert bra.
Hade bäst så länge, ciao!

SUNSET

Helgen har bestått av skidåkning och spel iprincip hela helgen, idag var det dock ganska kallt och mitt huvud dunkade efter att jag blev påkörd av en snowboard åkare som inte hann stanna igår, men efter några timmar av extra sömn och huvudvärkstabletter så känns det nu bra. Imorgon är det dags att lämna Lutsen igen så nu ska jag passa på att ta vara på sista timmarna här uppe.

Var en så otroligt fin solnedgång här idag, då vi bor vid lake superior, helt ok alltså!


FRAMME

Kom fram till Lutsen sent igår kväll och idag har vi åkt skidor hela dagen i färsk nyfallen puder. Inte illa det inte!
Är nu dock så utmattad att jag förmodligen kommer falla ihop. Ikväll blir det bara att mysa, spela spel och sedan ska vi se Skyfall.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen/idag, uppdaterar även på instagram: hannaelizabeths heter jag där!

 
 

TO LUTSEN

Nu åker jag på äventyr igen, denna gång upp till Lutsen vilket ligger ungefär 5 timmar norrut ifrån där jag bor. Blir att åka skidor där med och ska tydligen vara Minnesotas bästa skidbackar (men inte som the Rocky Mountains direkt ) har jag fått förklarat för mig. Blir nog super det här!  Ska försöka er uppdatera er därifrån så ni inte dör av oro (mamma och pappa).  Ses snart, Lutsen here I come!

DETTA ÄR VAD SOM..

..händer när alla har lunch samtidigt...


VIDEO FROM MONTANA-IT WAS AMAZING


Woohoo, här är videon från Montana. Var så fantastisk, får fjärilar i magen bara av att titta på den här videon, så många fina minnen.Och ja det är såklart (kameranörden) som ligger under hoppet för att få några bilder..och räcker ut tungan när andra tar kort av mig..heh.. såklart, vem annars?
  Haha och dör där på slutet..haha Lena hade lite problem med att förstå hur man tar sig upp för kullar på längdskidor. ...
Men hursom saknar redan Montana, var verkligen en grym vecka! Enjoy!
 

HEJ PÅ ER


Finals veckan är här vilket betyder att det är sjuukt mycket skolarbete. Var helt slut när jag kom hem från skolan så somnade framtills middan..heh.. woops.
Imorgon får vi i alla fall sovmorgon sen har de också planerat det så smart att hela skolan ska ha lunch samtidigt.. SAMTIDIGT?! Kan ni fatta kaoset när över 3000 elever ska äta samtidigt?! Jaja, sen har jag tävling igen så blir ju kul. Bara tre dagar kvar tills jag reser till Lutsen också.
 
Hur som så har jag alltså suttit fast i skolarbeten men som rutin så tar jag alltid pauser, och lyckas alltid hamna upp i gamla bildarkiv...
Nej nu är det nog dags för mig att få det här skoljobbet gjort och sedan får jag tack och lov sovmorgon imorrn! Inte illa det inte.
 

SUNDAY

Gårkvällen bestog av Les Miserables på bio (som förövrigt var sjukt överskattad) och sedan åt jag min första McDonalds mat! wopwop stor stund i mitt liv..heh..
Idag blev var det ett möte med YFU och som vanligt var det kul att få träffa alla andra utbytisar även om det tyvär blir väldigt långtråkigt då mötena mest består av 5 timmars information.. när jag kom hem spelades det lite spel med värdfamiljen och nu slår snart visaren på 11 så ska snart ta och krypa till kojs då det är skoldags och sedan pasta party (på kvällen) imorgon.
Livet rullar på ganska bra helt enkelt och hemma så har en massa av mina finaste börjat ha sina 18 års dagar, så sjukt att det är min tur om ett halvår.. tiden går för fort helt enkelt!
Senast på tur var det i alla fall Klaris och Julia! Älskar er brudar, grattis i efterskott<33

 

MASTER CHEFS

 

Kring lunch kom Cat och Michelle över och sedan drog vi till Cub och inhandlade våra ingredienser får våra fyra timmars bakande. Sedan sjönk vi snabbt in i Food coma. Bra lördag helt enkelt.
Ikväll ska jag förmodligen på bio (igen). Hade bäst Sverige!
 

GO TONKA

Hej på er!
Denna veckas dagar har ända sedan tisdagen mest bestått av skola och slalom.
Hade tryouts i tisdags och I made Varsity! wohoo. (Finns JV och Varsity, varsity är alltså den högsta nivån och JV står för junior varsity)
Hej på er!
Denna veckas dagar har ända sedan tisdagen mest bestått av skola och slalom.
Hade tryouts i tisdags och I made Varsity! wohoo. (Finns JV och Varsity, varsity är alltså den högsta nivån och JV står för junior varsity
Både torsdag kväll och sedan hela dagen igår hade jag slalomtävling och vi i mitt lag (man tävlar slalom som ett lag i high school här) vann allting båda dagarna! Var helt död när jag kom hem igår då bussen för fredagens tävling for 6:30 och vi kom hem kring 19:00,  så somnade iprincip så fort jag kom hem och när Shawn (min värdmamma) kom hem från jobbet och ville veta hur det hade gått pratade jag tydligen i sömnen. Sa till henne att jag hade ett message och sedan bara en massa oförståerliga ord. Hon sa att det varken lät som svenska eller engelska..haha.. känns bra dock att jag tydligen har gått till att börja prata engelska även i sömnen ! heh..
 
Sov sedan till nio nu på morgonen så med över 13 timmars sömn så känner jag min nu ganska pigg igen.
Men nu mina vänner är det dags för mig att börja göra mig i ordning för snart kommr Michelle och Cat över.
Tjingeling!
 Alla i mitt lag(både JV och Varsity.)

DOG JUST LITE

 

RANDOM FAKTA

  • Man behöver inte gå in och lämna kundvagnen vid matbutiker utan det finns flera bås mellan parkeringsfickorna att lämna dem vid, man behöver alltså aldrig ta något onödigt steg här borta. Vardagsmotion= ej existerande.
  • Har blivit helt beroende av Quakers chewey granola bars, så stört goda!! Och som ni ser har vi ju några lådor här hemma också... skönt att jag inte verkar vara den enda beroende dock då det känns som att jag ser var och varannan människa med dessa i handen.

 

  • Vi har en morning show varje morgon på min skola och jag hittade nydligen vår väderdel (som visas varje fredag) på youtube! Haha .. Ni kan hitta kanalen HÄR!

 

  • Tre låtar som är (bokstavligen) ööööverallt här..måste dock erkänna att jag diggat ganska hårt med dem... speciellt thrift shop!

     
 

SAFE JOURNEY

Idag reste min käre storasyster till Asien för att resa runt där i tre månader och ska besöka inte mindre än sju länder!! Känner att vi i min familj börjar sprida ut oss över kontinenterna haha.. men snart ses vi alla igen i alla fall. Safe Journey syster min<3

HELGEN

Helgen har varit bra. Fredagen bestog utav Basket match och Minnetonka vann som vanligt(hehe), Sedan följde Anne med mig hem och sov här och på morgonen promenerade vi in till Excelsior och åt brunch, kollade i butiker och hittade en Skandinavisk butik där vi fann Kex choklad och knäckebröd! Kvinnan i butiken hade bott i Västerås som utbytesstudent för över trettio år sedan och kom fortfarande ihåg svenska så jag fick snacka lite modersmål där också! Haha liten värld vi lever i.
Nu på morgonen har jag skypat med fina Julia och Anna i över två timmar, fårr yearbook jobb gjort och om mindre än två timmar kommer Camille och plockar upp mig för jag och mitt lunch table ska gå och se the Hobbit. Taggat. 
Hehe ber även om ursäkt för all särskrivning som hamnar här (fick ett meddelande från min syster, Hej Frida!) om att jag inte kan stava.. heh helt ärligt så blir min svenska sämre och sämre och jag måste ofta stanna upp när jag skriver för att finna ord för saker. menmen, nu måste jag göra klart mina läxor, hade!
 

SVAR ANGÅENDE GRADUATION OSV.

Du verkar ha haft det kanon bra, får du graduatea sen till våren? :)
Vad använder du för bloggdesign förresten? :)
Svar: Jo det har jag verkligen haft. Att vara utbytesstudent är på många sett en stor prövning och lite av en berg-och dalbana. Du har liksom dina dagar (i mitt fall väldigt sällan) då man känner sig ganska klar och lite less och dagen efter vill du aldrig lämna USA..haha...  Vet inte hur jag någonsin ska kunna förklara allt jag fått se, uppleva och resa här. Visst har jag bloggen men den visar så otroligt lite av allt jag hinner med här, hela året är liksom omöjligt att förklara. Men jag har insett vad otroligt lyckligt lottad jag varit och att mitt år gått väldigt smidigt jämnfört med många andras när det kommit till värdfamilj, resande osv.
 
Men ja jag kommer få ta graduation!! Är så sjukt taggad. Min skola placerar en i en grade beroende på hur gammal man är. Hade jag alltså fyllt år två månader senare hade jag alltså förmodligen behövt vara Junior. Vet dock att vissa skolor låter alla utbytesstudenter bli Seniors för the experience.
 
Om 152 dagar är det min tur att få kasta upp hatten i luften!

 

MITT 2012 SOM UTBYTESSTUDENT

Tänkte börja detta inlägg med att säga GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA BROR  som fyller 12 år idag, saknar dig!!
 
Hur som helst, knåpade ihop ett litet inlägg om månaderna innan min avfärd och första månaderna i USA, (ids inte göra det om de senaste månaderna då jag tror ert minne fortfarande är ganska färskt på det) Så här är lite allmän info utan saker som typ: hängde med den och den kompisen.
 
JANUARI: Skickade in mina officiella papper och personliga brev till YFU som sedan skickade det till YFU USA.
FEBRUARI:Hände inte så mycket, gick i skolan, hängde med familj och vänner och väntade på livstecken från YFU.
MARS: Fick min placering här i Minnesota!
APRIL:
 Fick massor av papper av YFU att läsa igenom. Blev även anställd av finnerödja för sommaren. Tvingade också min syster att göra vattenfallsflätan ett X antal gånger denna månad.


MAJ: Världens bästa päron fyllde 50, vi hade några dagar av värme och jag var precis lika klumpig och vimsig som vanligt. Fick mer papper och info blad från YFU.
JUNI:Tog mina sista steg ut från min skola för ett tag, hade total utbytesstudent mani och det var ofta kallt(hade dunjacka på jobbet en dag) Fyllde 17 sommrar!
Hade även YFU lägret vilket var sjukt kul. Man fick nya vänner inom de 5 första minutrarna. Så stört härliga människor man fick träffa.
JULI:Besökte trästocks, köpte nödvändigheter för resan, hade avskedsmiddag med mina flickor och fjärilarna började byggas upp.
AUGUSTI: Sa hejdå till min familj och flög över Atlanten. Spenderade mina två första veckor med the Brandts i Montana och levde loppan, kom till min värdfamilj, besökte valley fair, spenderade dagarna på Lake Minnetonka, var på State Fair , såg Wiz Khalifa och Mac Miller och reste till Grand Rapids.
SEPTEMBER: Började High School, var in till Minneapolis, såg min första baseball game, hängde på Adelles, besökte renässans mässan, hade dress up days i skolan, pepfest, homecoming och football games stog på schemat.
'
 Så där har vi Januari-September. Funderar ni på att bli utbytesstudent? Gör det!
 

SVAR PÅ FRÅGOR

Anonym Om:
hej! skulle du kunna göra en video när du pratar engelska?:)
Svar:  Kan kanske göra det någon gång i framtiden, skulle dock inte räkna med att det kommer snart. Känns så sjukt konstigt att sitta och prata engelska med en kamera...haha.. så vi får se helt enkelt vad som sker i framtiden.. :)
 
Jennie Om: MONTANA #2
Jag har en fråga, du har säkert svarat på den innan, men vad använder du för kamera? :)
Svar: Jag använder mig utav min käre vän Canon 1100D, inte alls canons bästa men den duger helt klart mycket bra. Redigerar knappt mina bilder alls utan lägger bara till lite kontraster ibland i Picasa. (gratis program av google.) Sen så är en stor del av mina bilder här på bloggen även tagna av min iPhone då jag inte alltid orkar släpa med mig systemkameran. (typ bilderna tagna uppe i skidbacken)
Min vän Canon 1100D.

MONTANA #2

Lite fler bilder från Montana, har inte fått bilderna från de andras kameror ännu så detta är vad jag har för tillfället.
Men som sagt dagarna bestog av skidor och pulkåkning och kvällarna av störda lekar och danspartyn.
Åh längtar redan tillbaka även om jag har det ganska så väldigt bra här också.
Ser dock fram emot videon som Dan jobbar på för tillfället. Vi har tagit filmer av vad vi gjot med GoPro:n hela veckan så vi får se vad han knåpar ihop, duktig på det är han i alla fall så det blir spännande!
 

BACK IN MINNESOTA


 
Anlände tillbaks till Minnesota för ungefär en timma sedan och imorgon börjar skolan om, vi får väll dock se om jag kommer kunna palla mig dit med tanke på att jag sov hela dagen i bilen så nu kan jag inte sova alls istället..
Montana var i alla fall som vanligt oslagbart fantastisk och längtar redan tillbak. Har hängt med så sjukt fina människor den här resan, vädret har varit på topp, jag har fått uppfylla min dröm om att åka skidor i Klippiga bergen och ja det kan ju inte bli mycket bättre helt enkelt.
När jag kom hem hade min värdfamilj gett mig en burk pepparkakor från IKEA också, hur gulligt? Vill nästan attackera burken nu ska det sovas och imorgon ska jag uppdatera med lite fler bilder från resan också.
Ses då!