SVAR

Lisa Om: 49 DAGAR
    Hej! Bytte du familj eller vadåå??:)
Svar: Ja på sätt och vis skulle man nog kunna säga.
Familjen som jag först blivit placerad i berättade för YFU USA att de inte skulle kunna ta emot mig redan i Maj men av någon anledning kom detta inte fram till mig först dagen innan jag for (2a Augusti). Men de ville i alla fall ta emot mig de första veckorna så att jag skulle få se Montana och sedan fick jag flytta in hos min värdfamilj.
Familjen jag var med i början fungerade alltså som en välkommst familj!

Jag har dock fortfarande mycket kontakt med dem och vi har gjort några resor tillsammans och är ändå glad att det blev som det blev, annars hade jag ju aldrig fatt lära känna två fantastiska familjer!:)
Heh ja jag är en optimist..
 
Slänger in ett litet collage med mina senaste instagram bilder. Eh, ja den där med mig och Luca i sjön kan jag förklara lite senare... 
hannaelizabeths heter jag även där!
 
 

49 DAGAR

Om fyrtio dagar lämnar jag Minnesota, om fyrtionio dagar lämnar jag USA. 
Även fast man försöker att inte tänka så mycket på det, man försöker leva i stunden istället så är det ett ämne som inte går att undvika. Det går så sinnesjukt fort nu. 
För tre dagar sedan var det ett år sedan jag startade den här bloggen. Jag började skriva om hur exalterad jag var och jag hade ganska nyligt fått min placering i Minnesota och jag drömde mig bort om hur allting skulle vara. 
Det här året har helt klart varit en fantastisk upplevelse som jag kommer bära med mig resten av livet och jag är så innerligt tacksam för den. Dock kan jag inte annat än att sitta och skratta när jag tänker tillbak på hur lite jag visste om vad som skulle komma för hur mycket jag än googlade och samlade ihop varenda lilla smula av information om stället jag nu bor i så var det helt annorlunda än vad jag trodde det skulle vara. 

När jag for så trodde jag helt ärligt att jag skulle hamna ute i en liten by och gå på en skola med bara några hundra elever, och trots det var jag ju astaggad liksom, jag skulle till USA!
Och nu sitter jag här på mitt rum, bara tjugo minuter från the Twin Cities och imorgon går jag till mitt High School med cirka 3000 elever (mer än tre gånger så stor som min svenska skola) och som även är klassad som en av de bästa public High Schools i Amerika. Haha så sjukt hur fel jag hade. 
Dessa sista veckorna (har ju bara 5 helger kvar från och med imorgon!!!) ska jag umgås med alla de fina människorna som jag fått lära känna här. 
När man kom hit ville man bara testa allting, se allting och göra allting men just nu så handlar det mer för mig om att ta vara på tiden med dessa människor för när jag står på svensk mark om 49 dagar vet jag inte när vi kommer ses igen-om vi någonsin kommer träffas igen. 

Men hur mycket jag än gillar min tillvaro här så får jag även fjärilar i magen av bara tanken på Sverige igen. 
Ska bli så kul att få träffa alla igen, bo med min familj och bara få återgå till vardagen. 
Är ibland nästan som att alla nya intryck här blir för mycket och en "normal vardag" lockar mer.
För oavsett hur lätt och kul det verkar så innebär ett utbytesår även många påfrestningar och utmaningar men om det är värt det? HELT KLART.


Jag med min välkomst familj på flygplatsen. Första minutrarna var det så sjukt mycket adrenalin att vissa saker minns jag så glasklart att det lika gärna kunde hänt för en minut sedan medans andra delar bara är dimma.
Förmodligen en av mina favoritdagar (och bilder) från detta året. Ousel Falls i Montana.
Wiz Khalifa-ett ord-FANTASTISK
Valley Fair, en av de första platserna jag besökte med mina värdsyskon, grymt bra dag och det var kokande varmt!
En av de första veckorna i skolan-Hippie day.
 

MALL OF AMERICA

Ikväll stog Mall of America på schemat. 
Blev upplockad av en favorit, besökte den nya forever21 butiken som förövrigt är gigantisk, är två våningar och har en Coffee Shop!!! 
Sedan gick vi på Rainforest Café för att få något att dricka och vila fötterna. Restaurangen är sjukt cool, faller vatten från vissa väggar, är djurläten och även en "thunderstorm" med jämna mellanrum.
Senare drog vi till uptown Minneapolis till Pizzeria Lola, ett sjukt mysigt ställe där de har en stor öppen pizzaugn, dukat med olika sorters tallrikar i olika storlekar och en hel vägg fylld med photobooth kort som man kan ta i restaurangen.
I övrigt då? Våren var äntligen här idag och man kunde gå ute med t-shirt ända in på 11-tiden på kvällen vilket var grymt skönt.
Nu ska det sovas hära dock, god natt!

IT'S FRIDAY

Ojoj här rullar det på, resterande delen av veckan har varit lika bra som vanligt. Skola, student venture, kompisar och har även börjat springa med Luca så hittills har vi hunnit få in 1.3 mil den här veckan.
Idag (fredag) mötte jag upp Kelly och Cat på Target där vi inhandlade ingredienser och sedan for vi hem till mig och bakade tårtor (är flera födelsedagar påväg hära) och sedan kom även Johanna över efter sin Track träning.
Njöt av solen gjorde vi och satt ute på verandan (utan jackor!!) och åt middag och pratade inpå småtimmarna. MYS.


NÄR HÄNDE DETTA?


TJEJKVÄLL

Igår stog tjejkväll på schemat med Frankie och Vitoria (har ju inte hunnit vara med pärlorna på typ 3 veckor!!).
Frankie låg dock sjuk så blev bara jag och Vitoria men kul hade vi ju ändå, åt middag och sedan byggde vi en koja av lakan (jag känner att jag visar hur otroligt mogen jag är i dem här två senaste inläggen..heh..) och såg film och bara pratade i den.
Nu måste jag börja jobba på en power point och äta brunch för om två timmar ska jag på YFU möte.
Hade bäst!!
 

BRA KVÄLL

Hade en toppen kväll.
Cat kom och plockade upp mig strax innan sex då vi for till Davanni's (pizzeria) och möte upp en grupp människor där. Åt gott och hade kul och sedan for jag, KP, Cat, Michelle och Henry till Michelle där vi helt enkelt blev som små barn igen. Såg trassel, spelade Just Dance och pingis och sedan körde vi mörker kurragömma i över 1 1/2 timma! Haha leken är grymt underskattad..
Hur som helst, bra fredag helt enkelt!


SWEDISH VOCABULARY

Haha en aning överdrivet kanske men lite kul ändå..

 

TIMBERWOLVES GAME

Är fortfarande inte helt frisk men började nästan klättra på väggarna så igår följde jag Lena och såg en NBA match. Grymt rolig Måndags kväll måste jag säga. När vi sedan kom ut så satt det en grupp killar som spelade trummor på plast hinkar, så sjukt talangfulla! Älskar att det är så mycket gatumusik i städerna.
Annars då? Alla freshmen och sophmores hade prov idag och även imorgon vilket att schemat blir lite annorlunda för oss upperclassmen, hade senior meet idag där vi fick information om graduation och the senior party och imorgon får vi sovmorgon, inte illa. I kväll väntas student venture där vi ska fira Joan, blir en bra kväll denna också med andra ord.
Här nedan ser ni ett litet klipp jag filmade av gatumusikerna på hur det lät/såg ut igår:
 

MIN BARNDOM ÄR FÖRÄNDRAD

Har inte funnits mycket att blogga om de senaste dagarna om jag säger så. Var igår in på sjukan då jag med jämna mellanrum har fått kramper i magen och senaste dagarna blev det så allvarligt att jag var tvungen att gå att lägga mig ner. Hur som så har jag lyckats dra på mig någon bakterie/matförgiftning i Mexico så nu får jag knapra antibiotics så ska det vara bra inom en vecka.
Vet inte hur många fler dagar jag klarar av att vara sjuk dock, har knappt träffat en själ känns det som på 2 1/2 dygn och det kryper i huden på att få gå ut. Kom på mig själv med att bara ligga och stirra i väggen, vette tusan hur länge jag gjorde det men jag tror att jag redan håller på att bli galen.. haha..
Nej men helt seriöst, ikväll får jag nog i alla fall sällskap.

Så förutom att stirra i väggen de senaste dagarna har jag sett några säsonger av One Tree Hill och bara skummat genom videos på YouTube och såklart så kommer jag till Disney klipp och det känns som att hela min barndom har varit en lögn, den är förändrad för alltid! (Okej kanske inte riktigt så seriöst) MEN HUR KUNDE JAG ALDRIG HA MÄRKT DET HÄR?! Obs. se på egen risk!
 
 
Sen måste ni se den här reklamen för californa milk, haha känner mig träffad..
 

EN FRÅN MEXICO


Tisdagen stannade vi på hotellet igen och Onsdag begav vi ju som sagt oss av.
Ovan ser ni i alla fall poolen vi hängde vid i det stora hela varje dag vi var på hotellet.

RANDOM FAKTA OM USA

  • Det är på många sätt oerhört mycket striktare än Sverige. Det är till exempel curfew för folk under 18. Här i USA får du till exempel inte vara ute utan vuxen efter klockan 00:00 på helgen. Vet dock att åldersgränsen är striktare i många andra stater.

  • Det är mer drama och rykten som går runt i High School, något man märker av extra nu efter spring break då man får höra om lite allt möjligt som folk gjorde på sitt lov, när man sedan dock pratar med personen visar sig dock dessa händelser ofta vara falska.

  • Får min Cap and Gown för graduation om en vecka!! Såå taggad!

  • Shoppingen är underbar och billig. Mall of America öppnade nyss upp en ny forever21 butik (tack och lov, den förra fick man köpa till the fitting rooms i cirka en halvtimma) och den är gigantisk! Varför inte ha en lite Coffee shop i den liksom?

  • Landet är väldigt mer stöttande för folk i svåra situationer och är ständigt en massa valgörenhets arbeten som pågår både inom skolorna och utanför. I min skola har vi till exempel haft feed my starving children (man packar mat osv) och några blood drives (skänka blod), som utbytesstudent får vi dock inte göra detta!

  • Många tror att Sverige har vinter året om (ja förutom alla dem som tror det är Schweiz, händer så pass ofta att jag ibland inte ens kommenterar att det är en skillnad längre..haha)

  • Vi säger "the pledge of allegiance" två gånger i veckan i skolan, alla ställer sig då upp, vänd mot den amerikanska flaggan med höger hand på hjärtat och uttalar den i kör. Om jag inte är helt uta och cyklar så tror jag att många skolor dock säger den varje dag.
     

SPRING BREAK #3

På Måndagen for vi ut med en båt och snorklade, det var dock långt ifrån höjdpunkten med turen, vi såg nämligen 3 valar!! En mamma och baby och sen även en som hoppade upp och ner ur vattnet. Var så sjukt fantastiskt! 
Efter det åkte vi in till en bar i downtown för att fylla på med vätska efter att vi alla nog var uttorkade från saltvattnet (är så salt att det nästan bränner i ögonen om du får in det där) 
Vi gick även runt på en liten marknad innan vi sedan begav oss tillbak till hotellet.
Bra dag helt enkelt!
Hittade den svenska flaggan på en båt i hamnen!

SPRING BREAK #2

Under lördagen och söndagen så var det ju påskhelgen så de mesta aktiviteter utanför hotellet var stängda.
Morgnarna startade som vanligt med hotell frukost och sedan hängde vi vid poolen eller stranden och på kvällarna testade vi d restauranger på hotellet man behövde reservationer till. Lördagen och Söndagen bestog kort och gott av sol, bad och mat. 

DEN ÄR HÄR

Min biljett har anlänt i posten. Den 26:e Maj (som även råkar vara dagen min papi fyller år och hela min familj går ombord på flyget till Amerika) så firar jag det med att i väntan gå på konsert med mina kompisar. Är bland annat Snoop Dogg, Mac Miller och Atmosphere som kommer uppträda. SÅ TAGGAD.

SPRING BREAK #1

Har så sjukt många bilder från Mexico så tänkte uppdatera stegvis.
Vi anlände alltså onsdag kväll så då kollade vi mest runt på hotellet och åt middag innan vi gick till sängs.
Dag två solade vi och badade mest hela dagen och sedan for vi till restaurangen som jag visade bilder från tidigare.
 
Fredagen: En av mina favorit dagar i Cabo. Vi fick lite sol och bad tid och sedan åkte vi iväg för att rida kameler på en strand längs havet och sedan åkte vi till ett annat ställe där vi fick hemlagad traditionell mexicansk mat.
Det var kyckling i en choklad och chilisås (vet att det låter sjukt skumt men var faktiskt stört gott), sen var det hemmagjorda tortillas med en massa fyllning i. Var den godaste måltiden jag åt på hela veckan! 
 
Tre till från Sunset da Monalisa:
godaste drinken någonsin! Drack den iprincip varje dag.
jag och mina värdsyskon.
Stranden:
 
Kameldagen:
 

 
 

PHOENIX

Veckan i Mexico har varit helt fantastisk. Sitter för tillfället på ett hotell i Phoenix, Arizona då vårt flyg tydligen blivit överbokat osv så vi blev fast här för natten, men hey, jag klagar inte. Fick ännu en kväll i värme och kan nu lägga till ännu en stat jag har besökt! (räknar inte med det om jag bara varit på flygplatsen.)
Sen att det råkade vara just Arizona som jag alltid velat besöka skadar ju inte heller.